05.11.2015, 16:45
Vaata neid näpunäited lihatoitude ideaalseks õnnestumiseks
Mis on õigupoolest hea liha? Seda võid otsustada ainult sina. Mõnele meeldib rammusa ja sügava maitsega liha, teisele hoopis mahe ja õrn. Liha pehmus ja mahlasus mängib ka oma osa, samuti lõhn ja välimus. Selge on aga see, et vaid õigesti toimetades on võimalik lihast tuua välja need õiged ja imelised maitsed ning aroomid.
FOTO:
Näpunäited lihatoitude ideaalseks õnnestumiseks:
• Soojenda liha toatemperatuurini.
• Prae liha kõrgel temperatuuril, et saada hea pruunistus.
• Kasuta praadimiseks võrdsetes osades segatud võid (annab hea maitse) ja õli (talub kõrget temperatuuri).
• Kasuta digitaalset termomeetrit.
• Lase lihal pärast pannil või ahjus küpsetamist seista.
• Madalal küpsetamistemperatuuril kaotab liha vähem vedelikku ja jääb mahlasem.
Täpsemalt vaata, millist liha õhtuks lauale panna Rimi lihaveebist.