02.11.2015, 13:45
Liha valmistamise nipid: Kuidas liha nutikalt valida?
Igasugust liha saab pehmeks ja muredaks küpsetada, ainult aega kulub selleks erinevalt. Ent kuidas teada, missugune liha mille jaoks kõige paremini sobib?

Lihakas
FOTO:
Selleks, et avastaksid iga lihatüki hea maitse ning parima valmistusviisi,jagame lihakeha kolmeks osaks: esi-, kesk- ja tagaosa.
Liha maitse ja muredus oleneb sellest, millisest rümba osast see on võetud. Lihased, mis on rohkem töötanud, näiteks looma esiosas, sisaldavad rohkem rasva ja nende sidekoed on tugevamad. See annab lihale tugevama maitse, kuid nõuab pikemat valmistamisaega.
Seljalihased keskosas on seevastu olnud rohkem paigal ja need on pehmemad.
Täpsemalt vaata, millist liha õhtuks lauale panna Rimi lihaveebist.