02.11.2015, 12:00
Õiged liha valmistamise nipid: Liha pruunistuse tähtsus
Ka siis, kui liha kavatsetakse keeta või ahjus küpsetada, pruunistatakse seda kõigepealt. Pikalt on arvatud, et liha eelnev praadimine paneb "lihamahlad kinni" ning muudab liha mahlaseks, tegelikkuses praetakse liha värvi ja suhkrute karamelliserumisel tekkiva maitse tõttu.

Lihakas
FOTO:
Pruunistusel on nimelt maitsete esiletoomise seisukohast hindamatu väärtus.
Krõbe pind sisaldab palju aroome. Liha kuumutamine kõrgel temperatuuril annab sellele pruuni värvuse ja vabastab hulgaliselt maitset tekitavaid aineid – alates umami ja röstitud maitsest kuni magusate, lilleliste ja karamelliseerunud maitsevarjunditeni.
Täpsemalt loe lihast ja liha valmistamisest Rimi lihaveebist!