Aasta Kokk 2015 on Kert Ränk restoranist Cru
Eile õhtul anti hotellis Von Stockenberg kätte Eesti gastronoomia kuldseimad auhinnad, nimelt kuulutati välja päevase võstluse järel Aasta Kokk 2015. Eesti Peakokkade Ühingu president Rudolf Visnapuu ulatas suure karika restorani Cru kokale Kert Ränkile.
Võistluse teisekoha medali sai kaela restorani Ribe kokk Aleksander Kolomar ning kolmanda koha vääriliseks pidasid kohtuniku eile Aleksandr Nikoškovi Mozart Catering'ist.
Meistreid on endi seast valitud alates 1995. aastast ning seekord toimub mõõduvõtmine juba 21. korda. Võistlusega tahab Eesti Peakokkade Ühing tõmmata tähelepanu kvaliteetsele Eesti köögile ja restoranikultuurile.
Eriline rõhk on ka Eesti toidul kuna võistlustel kasutatav toidukorv on traditsiooniliselt koostatud peaasjalikult eestimaistest toorainetest. Võistlejad saavad näidata žüriile ja pealtvaatajatele innovaatilist mõtlemist ja rõhutada kohaliku tooraine kokkusobimist maailmatrendidega.
Eelvoorus osalemiseks esitab võistleja korraldustoimkonnale Eesti toorainetest lähtuva à la carte eelroa, pearoa ja desserdi retseptid vastavalt käesolevates osavõtutingimustes.
Eelvooru tulemuste põhjal nimetatakse kaheksa võistluste finaali edasipääsenut. Võistluste finaalis tuleb osavõtjatel valmistada eelroog, pearoog ja dessert. Võistlustööks on aega 5,5 tundi. Töid hindab rahvusvaheline kohtunikekogu.
Aasta kokk tiitli võitjad läbi aegade:
1995 Tarmo Kebbinau
1996 Eveli Limbach
1997 Anti Lepik
1998 Priit Toomits
1999 Edgars Kubetskis
2000 Hendrik Voolmaa
2001 Oleg Alasi
2002 Heidi Pinnak
2003 Vladislav Djatshuk
2004 Dmitri Bannikov
2005 Inga Paenurm
2006 Christen Agu
2007 Oleg Sõtsov
2008 Peeter Pihel
2009 Martin Meikas
2010 Sander Väärt
2011 Vladislav Korpusov
2012 Vladimir Upeniek
2013 Pavel Gurjanov
2014 Dmitri Fjodorov