Toidumess on sel aastal suunatud vaid äriklientidele. Mõeldud on selliseid sektoreid nagu jae- ja hulgikaubandus, toidutootmine, toitlustus ja hotellindus ning eelnimetatutega seotud sidusalad. Messi külastavad ka seotud erialade ametikoolide õpilased.

Messil osaleb 163 eksponenti seal hulgas 38 välisriikidest. Sellega on mess märgatavalt suurendanud osavõtjaskonda. Messile oodatakse kuni seitset tuhandet külastajat.

Mess on kõigil kolmel päeval avatud 10:00 – 17:00.

Messi avapäeval, kolmapäeval, selgitatakse ametikooli õppurite seast välja aasta noorkoka tiitli võitja.

Messi teisel päeval, neljapäeval, asuvad „Aasta kokk 2015” võistlustel oskuseid mõõtma restoranikokad. Aasta koka konkurss toimub juba 21. korda.

Viimasel päeval, reedel, 30.10. on võistlustules viis kokka, et selgitada Eesti esindaja järjekordsele Bocuse d’Or Europe võistlusele 2016. aasta maikuus Budapestis.

Eesti Leivaliit korraldab kolmapäeval tiitlivõistlused aasta pagar 2015 tiitlile ning neljapäeval valitakse aasta kondiiter 2015. Kokku osaleb 12 kaheliikmelist võistkonda.

Messil alustatakse ka jõulutoodete konkursile esitatud toodete hindamist. Osalevad lihatooted, pagaritooted, jõuluõlu ja hõõgveinid.

Toidumessil on esindatud Eesti tootjate uudse tootevaliku parimad näited, mis on mõeldud koduturule. Tänu kodumaise toodangu ulatuslikule ja esinduslikule valikule on Tallinna mess ühtmoodi ligitõmbav nii Eestist kui ka välismaalt saabunud erialakülastajatele.

On saanud heaks tavaks tulla lisaks toidule tutvustama ka tooteid ja teenuseid, mis on seotud toiduala sisustuse, inventari ja teenustega. Messile on oodatud seadmed ja vahendid tootjale ja toitlustajale, pakendid ja pakkematerjalid, töörõivad ja puhastusvahendid, IT-lahendused ja täiendusõppe info.

Tallinna toidumess annab suurepärase ülevaate tööstuse, toitlustuse ja kaubanduse vajadustest ning arengusuundadest Eesti turul. Tallinna toidumess – see on koostöös erinevate tegevusaladega sündinud traditsioon, millele pandi alus 22 aastat tagasi, 1993. aastal.