Võrumaa õunaveinist valmistatud muheda nimega siider
Eesti suurim joogitootja tõi turule Võrumaa naturaalsest õunaveinist toodetud Linda Ubina siidri. Uus õunasiider on valmistatud Võrumaal, Linda Nektaris toodetud õunaveinist ning toote muudab teiste õunasiidrite seas eriliseks see, et sellele siidrile pole lisatud suhkrut.
A. Le Coq’i juht Tarmo Noop avab uue siidri tootearenduse tausta ja nendib, et inimeste muutuvate maitse-eelistustega on vaja kaasas käia: “Üha enam tarbijaid eelistab kuivemat ja naturaalsemat siidrit. Linda Ubin on ehe siider, mille puhas õunamaitse pärineb kodumaisest õunaveinist ja suurest õunamahlasisaldusest. Selline maitse on saavutatud ilma suhkrut täiendavalt lisamata,” tunneb Noop heameelt.
Uue siidri lõbusas nimes peegeldub tootes sisalduva õunaveini päritolu: sõna “ubin” tähendab lõunaeesti murretes õuna.
Poolkuiv ja õrna mulliga Linda Ubina siider on 4,5%-se alkoholisisaldusega ning sobib nii toidu kõrvale kui ka niisama nautimiseks. Siidri maitseomadused tulevad kõige paremini välja jahutatult.
Linda Ubina siider on villitud 0,33-liitrisesse klaaspudelisse.