Mõnusalt magus-mahlase arbuusilõigu söömine on tõeline nauding. Arbuus sisaldab portsjoni kohta rohkem tervislikku lükopeeni kui muu värske puu- või aedvili.
Pilt on illustreeriv
FOTO: Foto: MorgueFile
Lükopeeni peetakse tõhusaks antioksüdandiks, mis aitab vähendada vananemisega seotud haiguste esinemisriski. Kahe tassitäie jagu puhastatud arbuusi on suurepärane allikas nii A-, B6- kui C- vitamiin saamiseks ja sisaldab üle nelja korra rohkem lükopeeni kui näiteks üks keskmise suurusega tomat.
Me kõik teame kui tüütu võib olla arbuusi lõikamine, kus terve lõikelaud on arbuusimahla täis ja käed hiljem kleepuvad.
Vaata videost, milline tore köögitarvik on välja mõeldud. Kui vaid oleks juba suvel selle avastanud!