Imeline Brita kook kahel moel
Rootsist pärinev Brita kook ei olnud mulle kunagi varem suurt muljet avaldanud, kuid minu suhtumine sellesse muutus eelmisel talvel, kui sain seda nautida ühe oma toiduajakirjanikust sõbra valmistatuna. See hõrk küpsetis oli kui ilmutus - pehme mahlane biskviit kergelt krõbeda mandlilaastudega beseega, mõnusa kreemja kohupiimatäidise ja koogi üldist magusust tasakaalustavate hapude marjadega. Nüüdseks olen seda maiust teionud juba mitmeid kordi ja alati on see sööjate poolt soojalt vastu võetud.
Alljärgnevast loost leiad kaks retsepti - gluteenivaba Brita koogi ja originaalretsepti. Viimast saab tervislikumaks tuunida asendades nisujahu näiteks täistera speltajahuga või asendades vahukoore mõne väiksema rasvasisaldusega toorjuustu või hoopis kohupiimaga.