Kalapuljong kalaklimpidega
Koostisosad:
- 1 kg kalaluid ja kalapäid või väikeseid kalu
- 1.2 l vett
- 1 tk sibul
- 75 g murulauku
- 75 g porgandit
- valget pipart
- tillivarsi
- loorberilehti
- sidrunimala
Kaunistuseks:
- porrulauku
Kalaklimbid hakkmassist:
- 200 g kalafileed
- 20 g vahukoort
- 0.5 tk munavalget
- soola
- valget peenestatud pipart
Puljongi keetmiseks loputada kalaluud ja pead hoolikalt ning eemaldada lõpused ja silmad. Valada peale külm vesi, kuumutada puljong kiiresti keema ja riisuda hoolikalt vaht. Lisada tükeldatud röstitud sibul ja tillivarred. Keeta väga tasasel tulel 30 – 45 minutit. Kurnata kuum puljong ja kuumutada uuesti keema. Kaunistuseks lõigata porrulauk ja porgand peenteks pikkadeks ribadeks ja keeta mõni minut puljongis kuni need on poolpehmed. Kalaklimpide valmistamiseks peenestada kalafilee köögikombainis. Lisada juurde vahukoor, maitseained ja kõige lõpuks kergelt segatud vahustatud munavalge.Keeta soolaga maitsestatud keevas vees tasasel tulel teelusika suurused klimbid. Serveerida puljong 90º C juures supitaldrikust koos kalaklimpide ja köögiviljaribadega.