17.09.2015, 11:27
Peedipüreesupp
FOTO:
Koostisosad:
- 500 g punapeeti
- sl punase veini äädikat
- sl võid
- sl vett
- 0.5 tk köögivilja puljongikuubikut
- 2 tk kartulit
- tk punast sibulat
- dl 10% rõõska koort
Punapeet, kartul, mugulsibul pesta ja koorida. Kooritud peet tükeldada väiksemateks kuubikuteks. Peet kuumutada võis, valada peale puljong ja lisada punase veini äädikas. Hautada 20 minutit. Kartul ja mugulsibul tükeldada väiksemateks kuubikuteks ning lisada peetidele. Köögiviljad hautada kuni on pehmed. Keedetud köögiviljad püreerida sauseguriga püreeks. Lisada rõõsk koor, maitsestada ja kuumutada supp keemiseni. Serveerimisel kaunista püreesupp hapukoore ja basiilikalehega.