17.09.2015, 11:15
Liha-klimbisupp
FOTO:
Koostisosad:
- 150 g sea- või veiseliha
- 6.5 dl vett
- 1 tk porgand
- 1 tk sibul
- 4 tk kartulit
- soola
Klimbid
- 1.5 tl võid
- 0.5 tk muna
- dl piima
- 4 sl nisujahu
- soola
- supile raputamiseks 2 sl hakitud rohelist sibulat, murulauku, peterselli või tilli
Klimbitaigna valmistamiseks lisada pehmele võile soolaga lahtisegatud muna, seejärel vaheldumisi piim ja jahu. Klimbitaigen segada ühtlaseks ja lasta veidi paisuda. Liha panna külma veega keema, eemaldada vaht ja keeta tasasel tulel. Pool tundi enne keetmise lõppu maitsestada leem soolaga, lisada tükeldatud porgand ja sibul. Veerand tundi enne keetmise lõppu lisada supile tükeldatud kartul. Kui supp peaaegu valmis, lisada väikese lusikaga võetud klimbid ja keeta, kuni klimbid on pinnale tõusnud. Valmis supile raputada maitserohelist. Supiliha võib supi juurde anda eraldi vaagnal, selle võib ka tükeldada ja panna supi sisse.