17.09.2015, 11:05
Oasupp
FOTO:
Koostisosad:
- 0.3 kg kondiga sea- või veiseliha
- 50 g suitsuliha
- 7.5 dl vett
- 100 g kuivatatud põldube
- 1 tk Sibul
- 1 tk porgand
- soola
Valmistamine:
Kuivatatud ube leotada üle öö külmas vees, leotusvett supis ei kasutata. Liha panna külma veega keema ja riisuda vaht. Lisada leotatud põldoad ja keeta, kuni liha on valmis ja oad on peaaegu pehmed. Liha tõsta supileeme seest välja, jahutada ja tükeldada ribadeks. Suitsuliha tükeldada ribadeks. Porgand ja sibulad pesta, koorida ja tükeldada kuubikuteks. Praadida suitsuliha, lisada porgand ja sibul ning kuumutada koos läbi. Lisada supile ja keeta, kuni kõik ained on pehmed. Lõpuks lisada supile ka tükeldatud liha. Supp maitsestada soolaga. Oasuppi võib keeta ka värsketest ubadest, siis võtta umbes 250 g poetatud ube.