17.09.2015, 16:13
Praetud lest ja köögiviljad koorekastmes
Eesti traditsiooniline toit
FOTO:
Koostisosad:
Praetud lest
- 8 tk värsket lesta
- soola
- musta purustatud pipart
- värsket tilli
- 30 g õli
- 30 g võid
Köögiviljad koorekastmes
- 600 g kartulit
- 300 g porgandit
- 100 g mugulsibulat
- 2 sl võid
- 7 dl rõõska koort (10%)
- soola
- jahvatatud valget pipart
- värsket lehtpeterselli
Eemaldada lestadelt pea, sisikond ja pesta voolava vee all puhtaks. Kuivatada köögipaberiga, maitsestada nii seest kui väljast soola ja pipraga. Praadida pannil keskmises kuumuses mõlemalt poolt, kuni kalad on valmis.
Lisandi valmistamiseks pesta ja koorida kartulid, porgandid ja sibulad. Lõigata kõik suuremateks kuubikuteks. Kuumutada võis sibulad ja porgandid. Poole küpsemise ajal lisada kartulid. Lisada kuum koor. Hautada rooga ahjus nõrgas kuumuses, kuni valmimiseni. Maitsestada soola ja pipraga.
Serveerida praetud lestad koos köögiviljalisandi ja värske peterselliga.