16.09.2015, 19:52
Peedikotletid jogurtikastmega
Traditsioonile Eesti toit
FOTO:
Koostisosad:
Peedikotletid
- 400 g punast keedupeeti
- 25 g võid
- g mannat
- 2 tk muna
- soola
- 1 sl värsket tüümiani
- 1 sl värsket peterselli
- 50 g riivsaia (paneerimiseks)
- 30 g õli (praadimiseks)
- 30 g võid (praadimiseks)
- piparkoogimaitseainet
- 8 tk toorsuitsupeekonit (viilu)
Kaste
- 200 g maitsestamata jogurtit
- 2 tk värsket tüümiani (oksa)
- soola, pipart
Koorida keedetud peedid ja riivida peenel riivil. Lisada manna, sulavõi, sool ja hakitud maitseürdid. Lisada lahtiklopitud munad. Lasta segul veidi aega seista. Vormida õliste kätega pallid, veeretada riivsaias ja vajutada lamedaks. Praadida tasasel tulel mõlemalt poolt kuni kotletid on küpsed. Küpsetada peekoniribad ahjus krõbedaks.