17.09.2015, 15:24
Lumepallisupp
Traditsiooniline eesti toit
FOTO:
Koostisosad:
- 4 tk muna
- 1.5 dl suhkrut
- 8 dl piima
- veidi soola
- 1 tl kartulitärklist (soovi korral)
- 0.5 tl vaniljesuhkrut
Munavalged vahustada osa suhkruga kõvaks vahuks. Piim kuumutada keema. Lusikaga tõsta munavalgevahust pallid keeva piima sisse, keeta mõni minut, pöörata keetmise ajal ümber. Pallid tõsta vahukulbiga välja laiemale alusele. Munakollased vahustada ülejäänud suhkruga, lisada veidi soola, soovi korral kartulitärklist. Lisada pidevalt segades kuum piim ja kuumutada tasasel tulel pidevalt segades paksenemiseni. Maitsestada. Magustoidutaldrikusse tõsta esmalt supp ja sellele asetada munavalgepallid vaniljesuhkruga. Jahutada.