17.09.2015, 11:57
Sibulapiirak
Eesti rahvustoit!
FOTO:
Koostisosad:
Taigen
- 5 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0.5 tl soola
- 200 g margariini
- 500 g kartuleid
Täidis
- tl sibulat
- 4 sl võid
- köömneid
- soola
- 4 sl hapukoort
- 4 tk muna
Koorida ja keeta kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel kartulid jahutada ja riivida. Segada taignakomponendid ühtlaseks taignaks. Katta kinni ja panna 1-2 tunniks külmkappi. Täidise valmistamiseks sibul koorida, hakkida ja kuumutada võis klaasjaks. Lisada sool ja köömned, jahutada. Segada hulka muna ja hapukoor. Taigen rullida õhukeseks ja panna ahjuplaadile. Torkida taignasse kahvliga augud ja panna ahju 10 minutiks küpsema. Eelküpsetatud taigen katta täidisega.
Küpsetada ahjus 225°C juures 15-20 min.