17.09.2015, 13:23
Rullbiskviit vahukoore ja marjadega
Eesti rahvuspala!
FOTO:
Koostisosad:
Tainas
- 3 tk muna
- 8 sl suhkrut
- 8 sl nisujahu
Täidis
- 500 g marjamoosi
Kaunistuseks
- vahukoort
- suhkrut
- mustsõstramarju
- piparmündivõrseid
Eraldada munakollased valgetest ning vahustada munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Munakollased vahustada heledaks vahuks. Lisada puulusikaga õrnalt segades poolele munavalgekogusele munakollased. Väikeste osadena lisada vaheldumisi sõelutud jahu ja ülejäänud munavalge ning segada ettevaatlikult läbi. Taigen valada küpsetuspaberiga kaetud madalale ahjuplaadile ning küpsetada ahjus 200°C juues 10-15 min. Valmis küpsetisele laotada ühtlase kihina moos ning keerata küpsetuspaberi abil rulli. Jahtunud rull lõigata viiludeks.
Vahustada vahukoor suhkruga. Serveerida rullbiskviidilõigud vahukoore, marjapüree ja värskete marjadega. Kaunistada värskete piparmündiokstega.