17.09.2015, 16:18
Suitsuräimepirukas
Eesti rahvustoit!
FOTO:
Koostisosad:
Koostis
- 250 g soolast muretaignat
- 400 g suitsuräime (200 g suitsuräimefileed)
- 1 tk mugulsibul
Kate
- 4 tk muna
- 200 g rõõska koort (10%)
- hakitud tilli
Võtta 24 cm läbimõõduga vorm. Rullida taigen taignarulliga jahuga ülepuistatud laual 0,5 cm paksuseks. Katta rullitud taignaga küpsetusvormi põhi ja servad ühtlaselt. Koorida ja hakkida mugulsibulad. Puhastada ja tükeldada suitsukala suuremateks tükkideks.Raputada kalatükid ja sibul ühtlaselt taigna põhjale. Kloppida lahti munad ja lisa rõõskoor ning maitsestada, arvestades kalade soolasisaldust. Valada vorm koore-munaseguga üle, raputada peale hakitud tilli. Panna eelsoojendatud 200º C-sse ahju lahtine pirukas küpsema, kuni munasegu on korralikult keskosast hüübinud umbes 30-35 minutit. Serveerida kuumalt vormiga. Piruka täidises on hea kasutada värvi andmiseks köögivilju.