18.09.2015, 12:20
Pohlarull kamabiskviidiga
Eesti rahvustoit!
FOTO:
Koostisosad:
Biskviit
- 6 tk muna
- 5 sl suhkrut
- 6 sl kamajahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
- 100 g pohli
- 1 dl suhkrut
- 1 sl vaniljesuhkrut
- 200 g kohupiima
- 1 dl rõõska koort (35%)
Kaunistuseks
- tuhksuhkrut
Eraldada munakollased valgest. Vahustada munavalged tugevaks vahuks, lisada juurde kergelt segades suhkruga segatud munakollased ja läbi sõela raputades kamajahu. Küpsetada taignat küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200º C ahjus 10-12 minutit. Tõsta küpsenud biskviit suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, keerata paberi abil rulli ja lasta jahtuda. Segada täidiseks püreeritud pohlad, suhkur ja kohupiim. Lisada vahustatud vahukoor. Määrida täidis jahtunud põhjale, keerata biskviit rulli ja riputada üle tuhksuhkruga. Serveerida koogialuselt lahtilõigatuna kuuma taimeteega.