17.09.2015, 14:00
Lihapirukas rukkijahust
Eesti rahvustoit
FOTO:
Koostisosad:
- 2 kl leiget vett
- 25 g pärmi
- 1 tl suhkrut
- 0.5 kl rukkijahu
- 0.5 kl nisujahu
- soola
- 200 g suitsuliha
- 2 tk sibulat (keskmist)
Pärm sulatada leiges vees, lisada suhkur , sool ja jahud. Sõtkuda taigen, lasta kerkida. Liha lõigata väikesteks kuubikuteks ja praadida koos tükeldatud sibulatega. Maitsestada. Kui taigen on kerkinud, rullida kaheks 1 cm paksuseks leheks. Üks taignaleht tõsta määritud vormi, peale panna täidis, siis jälle taignakord. Servad suruda kokku ja lasta pannil kerkida. Enne ahju panemist määrida pealt piimaga. Küpsetada 180 kraadi juures valmimiseni.