Marineeritud kõrvitsasalat
(1)Koostisosad:
Koostisosad
- 1.6 kg puhastatud kõrvitsatükke
- 6 dl vett
- 1 tl soola
Marinaad
- 6 dl vett
- g suhkrut
- tk vürtsi(tera)
- tk nelki(tera)
- veidi kaneelikoort
- g 30%-list äädikat
Valmistamine
Pestud kõrvits lõika pikuti osadeks (sektoriteks), eemalda seemned ja neid ümbritsev pehme osa. Kõrvitsasektorid koori ja lõika suuremateks kuubikuteks või kangideks või muu soovikohase kujuga tükkideks. Kõrvitsatükid pane soolaga maitsestatud külma vette ja hoia järgmise päevani. Nõruta.
Keeta magus marinaad. Vesi kuumuta keema, lisa maitseained. Maitseainete vahekord vali selliselt, et ühegi maitseaine maitse ei oleks liigselt tugev, vaid moodustuks ühtne bukett. Kuumuta veidi ja hoia kaanega suletud nõus umbes 800C juures 20 minutit. Marinaad kurna, lisa suhkur, kuumuta keema. Lisa äädikas. Võib kasutada õuna- või marjaäädikat. Sel juhul võta seda antud retsepti puhul 1 dl. Äädika võib asendada ebaküdoonia, sidruni- või mõne muu heleda hapu mahlaga.
Pane kõrvitsatükid osade kaupa marinaadi ja keeda soovitud pehmuseni. Pehmust saab proovida puutikuga. Kõrvitsatükid tõsta vahukulbiga purki. Kui kõik tükid on purgis, keeda marinaadi veel mõni minut ja vala kõrvitsatükkidele peale. Sulge õhukindlalt.