11.09.2015, 14:26
Spargel pošeeritud muna, Hollandi kastme ja rohelise salatiga
FOTO:
Koostisosad:
- 20 tk rohelist sparglit
- 4 tk muna
- 4 tk munakollast
- 4 cl valget veini
- 200 g võid
- 40 g Parmesani juustu
- 8 cl oliiviõli
- 2 tk singi viile
- äädikat
- peotäis peterselli ja salatilehti
- pipart ja soola
Valmistamine:
Keeda veinist alkohol välja ja lisa või. Kuumuta keemiseni ja vala segu lahtiklopitud munakollasele, ise samal ajal vispeldades, kuni segu konsistents muutub paksuks. Sega saumikseriga petersellilehed ja 4 cl oliiviõli ning vala läbi sõela. Seejärel sega mõlemad massid kokku. Keeda sparglivarred soolaga maitsestatud vees umbes 4 minutit, kuni nad muutuvad poolpehmeks. Sega Parmesani laastud kokku ürtide, salatilehtede ja 4 cl oliiviõliga. Keeda kooreta munad vees, kuhu on lisatud äädikat (1 liitri vee kohta 2 sl äädikat). Serveeri kõik komponendid nagu juures oleval pildil ning maitsesta soola ja pipraga.