11.09.2015, 17:22
Nizza salat
FOTO:
Koostisosad:
- 5 tk kartulit
- Rooma salatit
- 225 g tuunikala õlis
- 10 tk anšoovisefileed
- 5 tk konservartišokki
- 150 g aedoakaunu
- 5 tk punast sibulat
- 8 tk tomatit
- 1 tk roheline paprika
- 1 tk sellerivars
- 0.5 tk värsket kurki
- 10 tk hakitud basiilikulehte
- 5 tk kõvaks keedetud muna
- 175 ml oliiviõli
- sl sidrunimahla
- 2 tk küüslauguküünt
- soola, pipart
Valmistamine:
Keeda koorega kartuleid 10 minutit, kurna, pane korraks külma vette ja nõruta kuivaks, seejärel lõika viiludeks. Pese Rooma salat ja rebi tükkideks. Nõruta tuunikala, anšoovisefileed ja artišokid. Sulata vajadusel oad ja nõruta. Sega puhastatud ja viilutatud aedviljad ja salat oliivide ja basiilikuga. Sega sidrunimahl soola ja pipraga. Koori ja pressi küüslauk ning lisa segule. Sega ettevaatlikult kõik koostisosad kastmega, lase salatil veidi tõmmata, pane peale munaveerandikud ja serveeri.