11.09.2015, 17:31
Kõrvitsasupp
FOTO:
Koostisosad:
- 2 sl õli
- 500 g kõrvitsat
- 6 dl puljongit
- 1 tk sibulat
- 1 tk porgandit
- maitse järgi sidrunimahla
- maitse järgi muskaatpählit
- maitse järgi soola ja pipart
- terava maitseelamuse armastajatele soovitaks lisada tšillit
- kaunistuseks kõrvitsaseemneid
Valmistamine
Kuumuta kastrulis õli. Lisa tükeldatud kõrvits, porgand ja sibul. Kuumuta pidevalt segades 5 minutit. Lisa kuum puljong ja kata kaanega. Keeda köögivilju, kuni need on pehmed. Lisa sidrunimahl ja tšilli ning püreesta saumikseriga. Maitsesta muskaadi ja musta pipraga. (Kuna puljong on piisavalt soolane, võib soola pigem ära jätta.) Puista peale pannil röstitud kõrvitsaseemned või kaunista petersellilehega. Serveeri juurde röstsai.