02.01.2016, 17:33
Kreemine risoto värske spargli ja kitsejuustuga
FOTO:
Koostisosad:
- 300 g risotot
- 2 tk šalottsibulat
- 4 sl kvaliteetset oliiviõli
- 18 cl valget veini
- 1.5 l kanapuljongit
- 500 g värsket sparglit
- 200 g muredat kitsejuustu
- 150 g riivitud Parmesani
- 2 sl võid
- meresoola
- väheke suhkrut
- värskelt pressitud pipart
Valmistamine:
Haki šalottsibulad väikesteks kuubikuteks ja kuumuta neid potis oliiviõlis. Lisa risoto ja kuumuta, kuni riis hakkab klaasistuma. Vala juurde vein ning keeda alkohol välja, seejärel lisa vähehaaval puljong. Kui vedelik aurustuma hakkab, lisa puljongit juurde. Sega risotot hoolikalt, et see põhja ei kõrbeks. Maitsesta soola ja pipraga.
Koori sparglid ja lõika suupärasteks tükkideks. Kui riis on peaaegu valmis (al dente) ning ilus kreemine, lisa või ja spargel ning sega hoolikalt kokku. Keeda 1 min ning lisa Parmesan ja murendatud kitsejuust. Ja ongi valmis!