Sinepine kana ja sünge läätsehautis
Koostisosad:
Sinepine kana
- 4 sl mahedat sinepit
- 3 sl mett
- 3 sl oliiviõli
- 1 sl sinepiseemneid
- 750 g jahutatud broilerifileed (3 tk)
- soola, pipart
- kimp värsket münti
Läätsehautis
- 1 sl võid
- 1 sl õli
- 1 tk väike küüslauguküüs, purustatuna
- 150 g musti läätsesid
- 5 dl puljongit
- vett
- 0.5 tk küpset avokaadot
- sl värsket koriandrit, hakituna
- sl parmesani, riivituna
Sinepine kana
Sega kokku sinep, mesi, õli ja sinepiseemned ning jäta kana pruunistamise ajaks maitsestuma. Lõika fileed pooleks, et saaksid u 125 g kaaluvad tükid. Seejärel pruunista neid igast küljest kuumal õliga kaetud pannil ning maitsesta soola-¬pipraga. Laota fileed ahjuvormi, määri peale eelnevalt valmistatud kaste (võid seda valada ka vormi põhja) ning aseta fileede vahele värske münt. Küpseta fooliumiga kaetult 190 kraadi juures 25 minutit, seejärel eemalda kate ning küpseta veel 10–15 minutit.
Läätsehautis
Sulata pannil või ja õli ning lisa purustatud küüslauguküüs. Lisa kohe pannile ka enne vee all loputatud läätsed. Pruunista pisut läätsesid ja seejärel hakka jaohaaval juurde lisama puljongit. Iga kord, kui vedelik on imendunud, vala veidi puljongit juurde. Hauta madalal kuumusel, kuni läätsed on juba mõnusalt pehmed. Kui puljong saab vahepeal otsa, siis kasuta vett. Kui läätsed on valmis, lisa segades juurde püreestatud avokaado, koriander ja parmesan, vajadusel maitsesta. Kuumuta läbi ning serveeri koos kanaga.