15.09.2015, 14:24
Küpsetatud metssiga sinepikastmega
FOTO:
Koostisosad:
Küpsetatud metssiga
- 500 g metssealiha
- pk küüslauguküünt
- 200 g porgandit
- 1 tk sibul (keskmine)
- 1 tk sibul (keskmine)
- peotäis kadakamarju
- tk rosmariinioksakest
- 500 g kartulit
- soola ja pipart
Sinepi-meekaste
- 200 g vahukoort
- 10 g teravat sinepit
- 40 g magusat sinepit
- 10 g mett
Lisa metssealihale viilutatud sibul, rosmariinioksad ja kadakamarjad ning lase paar tundi laagerduda. Lõika lihale sisse väikesed augud ja piki küüslaugu küüntega. Seejärel maitsesta liha soola ja pipraga ning mähi koos porgandite, sibula jt marinaadiosadega fooliumisse. Küpseta 180 kraadi juures tund aega.
Samal ajal, kui liha küpseb, koori kartulid ja lõika sektoriteks. Tunni möödudes eemalda foolium ja lisa kartulid. Kinnita taas foolium ja küpseta 180 kraadi juures veel pool tundi. Kui metsseatükk osutub olema täiesti ilma pekita, lisa peekonit või searasva. Selleks et maitseelamus veelgi erilisem kujuneks, valmista kõrvale sinepi-meekaste.