14.09.2015, 10:21
Kodujuustukook valge šokolaadiga
Selle koogi peategelasteks on šokolaad, kodujuust, vahukoor ning sidrunimekine toorjuustuglasuur. Kook ei vaja ahjukuumust ega keerulisi komponente, vaid üht koogimeistrit ning mõningaid koogisõpru.
FOTO:
Koostisosad:
Põhi
- 120 g võid, sulatatuna
- 225 g kreekereid, soolamata
- näpuotsatäis kaneeli
Täidis
- 450 g valget šokolaadi
- 200 ml rõõska koort (35%)
- 990 g klassikalist kodujuustu ca 3 pk (3 x 330 g)
Kate
- 75 g Kreeka jogurtit
- 225 g toorjuustu, toasooja
- 1 tk väikse sidruni riivitud koor
- 1 tk väikse sidruni mahl
- 55 g suhkrut
Peenesta küpsised korralikult, lisa segades juurde sulatatud või ja kaneel. Aseta pool küpsisesegust küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi (22 cm) põhja.
Sulata šokolaad vesivannil. Vahusta koor tugevaks vahuks. Püreesta saumikseriga kodujuust peenemaks ning lisa segades juurde sulatatud šokolaad ja rõõsk koor. Sega ühtlaseks ning aseta pool kodujuustusegust vormi küpsise¬põhjale. Kata ülejäänud küpsiseseguga ning seejärel laota peale ülejäänud kodujuustu¬segu. Aseta kook külmkappi vähemalt kuueks tunniks tahenema. Seejärel valmista kate: sega kõik katte ained ühtlaseks kreemiks ning kata sellega tahenenud koogi pealne ja ääred. Enne serveerimist hoia külmas vähemalt 45 minutit, et kate ilusti taheneks. Kaunista.