17.09.2015, 12:52
Evelin Ilvese gluteeni- ja laktoosivaba mandli- ja kookoseleib
FOTO:
Koostisosad:
- 3 tk muna
- 200 ml kookosvett (või mineraalvett, kasemahla, taimset piima)
- 80 g mandlijahu
- 2 sl kookosjahu
- 1 sl psülliumijahu
- 1 tl soodat
- tk sidrunist mahla
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0.5 tl meresoola
- 1 sl (palmi)suhkrut
- 1 sl kartulitärklist
- 3 peotäit pähkleid (nt hakitud sarapuupähklid ja kõrvitsaseemned)
Sega suures kausis jahud küpsetuspulbri ja soodaga (soodale piserda enne sidrunimahla). Teises kausis klopi lahti munad, lisa (kookos)vesi ning sega vedelik kokku jahudega. Lõpus sega sisse pähklid ja seemned. Lase tainal 15–20 minutit seista (psülliumijahu paisub). Kummuta segu leivavormi, silu märja käega pealt siledaks ning küpseta eelkuumutatud ahjus 250 kraadi juures 10 minutit, seejärel alanda kuumus 175 kraadini ja küpseta veel 20–25 minutit. Hea oleks kasutada auru või panna ahju põhja kauss vee või jääkuubikutega. Naudi leiba või ja meega või mis tahes soolase või magusa leivakattega.