17.09.2015, 12:57
Kondita vutt kastmega
FOTO:
Koostisosad:
- tk vutti
- oliiviõli
- 1 tk porgand
- 1 tk sellerijuur
- 1 tk keskmine sibul
- 2 tk küüslauguküünt
- maitsetaimed (salvei, rosmariin, tüümian)
- 8 cl marsala (10–12 aastat vana) või madeira veini
Valmistamine
Puhasta vutt ettevaatlikult kontidest. Kastme valmistamiseks lisa potti oliiviõli ja rösti seal vutiluid umbes 10 minutit. Lisa 25–30 ml valget kuiva veini ja keeda, kuni suurem osa vedelikku on aurustunud. Lisa eelnevalt tükeldatud juurviljad ja maitsetaimed ning keeda segades paar minutit.
Lisa külm vesi ja keeda madalal tulel 2–3 tundi, kuni pool vedeliku kogusest on aurustunud. Kurna läbi köögirätiku.
Pane pott tagasi keskmisele tulele, lisa marsala (10–12 aastat vana) või madeira veini ja keeda, kuni kaste muutub kreemjaks.