14.12.2015, 12:25
Eesti rahvustoit kama sisaldab rikkalikult kiudaineid, süsivesikuid ja B-vitamiini
Rõõm on tõdeda, et kama on taas au sisse tõusnud ning leiab üha suuremat kasutust nii koduköögis kui ka pidulikel vastuvõttudel. Kama on pakutud nii presidentide vastuvõttudel, kui jõululaual. Kamast võiks saada ka selge Eesti Nokia, kuna on maailmas äärmiselt unikaalse maitse ning omadustega söök.
FOTO:
Rikkalikult kiudaineid, taimseid valke, süsivesikuid ja B-vitamiini sisalduvat kamajahu saab kasutada väga erinevates roogades – nii soolastes kui ka magusates. Proovi näiteks Kamakodujuustukooki ise teha. Selle retsepti leiad SIIT.
Neile kes ei tea, mis on kama ...
Kama ehk kamajahu (rannikumurdes talkuna, Setumaal tolohkna, tolokna) on keedetud, kuivatatud ja jahvatatud segaviljast jäme jahu. Kamajahu on segu jämejahvatatud ja pruunistatud kaunviljast ja teraviljadest. Kama iseloomulikuks koostisosaks on hernejahu. Teraviljadest on koostises rukis ja oder, tänapäeval ka nisu.
Tavaliselt süüakse (juuakse) kama hapupiima, keefiri või jogurtiga. Kamast tehakse hapukoort lisades kamakäkke.