15.09.2015, 14:44
Õlles aurutatud sinimerikarbid tomatisalsaga

Õlles aurutatud sinimerikarbid tomatisalsaga
FOTO:
Koostisosad:
Sinimerikarbid
- 1.5 kg sinimerikarpe
- 2 tk küüslauguküünt
- 70 ml oliiviõli
- 100 ml nisuõlut
Tomatisalsa
- tk värsket tomatit
- 1 tk sibul
- peterselli või värsket koriandrit
- sorts veiniäädikat
- soola ja pipart
Sinimerikarbid
Kalla pannile umbes 70 ml õli ja tükeldatud küüslauk ning aja keskmisel temperatuuril kuumaks. Lisa puhastatud sinimerikarbid ning lase umbes minut kuumeneda. Vala peale nisuõlu ning kata kaanega. Auruta kaane all 5–7 minutit, kuni karbid on avanenud. Viska ära kõik karbid, mis ei ole lahti läinud.
Tomatisalsa
Tomatisalsa jaoks haki tomat ja sibul ning maitsesta oliiviõli, veiniäädika, soola-pipraga ja hakitud maitserohelisega.
Murra karpidelt ülemine osa ning aseta igale karbile väike lusikatäis salsat. Serveeri kohe.
Retsept ja foto: Tuuli Mathisen