Pardi-Confit
Koostisosad:
- 1.5 kg pardiliha
- tk purustatud küüslauguküünt
- 1 sl kuivatatud tüümiani ja rosmariini
- 60 g meresoola
- 1 sl purustatud musta pipart
- 1 sl purustatud kadakamarju
- 1 kg pardi- või hanerasva
Pardi-confit oli üks musketäride lemmikroog, millest peetakse lugu tänapäevani.
Eemalda pardilt liigne rasv, hõõru küüslauguga ja lase paar tundi maitsestuda. Sega suuremas kausis sool, pipar, tüümian ja kadakamarjad. Raputa maitsesegu pardile, kata kilega ja tõsta jahedasse 24 tunniks. Võid ka väikese pressi pardile tõsta.
Sulata suures potis rasv. Puhasta pardilihatükid ürtidest ja soolast ning tõsta potti. Vala peale rasv, mida peab olema piisavalt, et linnuliha kaetud saaks. Kuumuta keemiseni ja hauta väga tasasel tulel 3–4 tundi (või ahjus 80–90 kraadi juures 4–5 tundi), kuni liha on õrn ja pehme. Tõsta pardi-confit vormi ja lase rasval pisut jahtuda. Kurna rasv ja vala lihale, lase jahtuda ja kata vorm kaanega. Sellisel moel võid pardi-confit’d säilitada külmas mitu kuud. Grilli või rösti kiiresti confit ning naudi rohelise salati (rukola, endiivia), ürdikrutoonide ja hea maitseõliga. Hästi sobivad lisandiks praetud kartulid ja seened.