Viie tärniga auhinnatud Nederburgi veinimaja on koht, mida iga tõeline veinisõber Lõuna-Aafrikasse reisides külastab. Armastatud veinikoda asub Lõuna-Aafrika kõige tähtsama veinitootmispiirkonna Paarli südames.

Kuulsa veinimõisa ajalugu ulatub 17. sajandisse, mil toona 42aastane veinimeister Philippus Wolvaart (hüüdnimega Anchorman) ostis 47 hektarit maad ning hakkas seda oma härgade ja hobustega üles harima. Wolvaarti mõis laienes jõudsalt ja kogus kiirelt kuulsust.

Vaade Nederburgi veinimaja mõisahoonest

1810. aastal müüs mees hästi toimiva farmi Retiefide perekonnale, kelle käsutuses oli mõis järgnevad 70 aastat. Pärast seda käis see käest kätte, kuni 1937. aastal võttis juhtimise enda kanda Johann Graue. Hea ärisoonega ja kogenud mees tõi Nederburgile kuulsust veelgi.

Nederburgi omanike seas on olnud palju novaatorlikke ja andekaid veinimeistreid, kes on oma teadmisi käinud korduvalt täiendamas Euroopas. Nende seas tasub kindlasti märkida Günter Brözelit, kes õppis ka Weinsbergi instituudis.

Nederburgi veinid on kogunud tuntust üle maa ning võitnud hulgaliselt auhindu nii Lõuna-Aafrika Vabariigis kui ka sellest väljaspool. Need veinid on loodud nautimiseks nii toidu kõrvale kui ka sõpradega kvaliteetaja veetmisel, lisaks sobivad hinnaliseks reisimälestuseks ja kingiks.
Kauni loodusega ümbritsetud Nederburgis peetakse ka iga-aastaseid maailmakuulsaid oksjoneid ning tõeline veinisõber saab külastada veinimuuseumi, mis viib ajas tagasi 17. sajandisse. Eestis on Nederburgi veinid esindatud Stockmannis, Tallinna kaubamajas, Solarise toidupoes ning Selveri, Rimi, Comarketi, Maksimarketi ja Prisma kauplustes.