Mõnusad ja lihtsad määrded ciabatta, bruchetta või tavalise saia peale
Koostisosad:
Suitsukanakate
- 0.5 kg suitsukana
- tüümiani
- õli
- küüslauku
- pipart
- majoneesi
Lõhekreem
- 0.5 kg lõhet
- sinepit
- soola
- pipart
Baklažaanikaste
- 0.5 kg baklažaani
- 3 tk küüslaukuküünt
- 1 tk rosmariinioks
Pesto
- 1 tk basiilikupunt
- 1 tk seedermänniseemneid (pakk)
- 100 g parmesani
- oliiviõli
- valge veini äädikat
- musta pipart
Suitsukanakate
Pane suitsukana tüümiani, õli ja küüslauguga 20 minutiks 180-kraadisesse ahju. Kalla segu kannmikserisse. lisa pipart ja natuke majoneesi ning töötle läbi.
Lõhekreem
Haki lõhest kuubikud, sega juurde maitse järgi sinepit, soola ja pipart.
Baklažaanikaste
Pane baklažaanirattad koos teiste koostisosadega 180 kraadi juures ahju. Kata fooliumiga. Küpseta, kuni baklažaan on pehme. Töötle kannmikseris ning lisa maitse järgi soola ja pipart.
Pesto
Sega kannmikseris omavahel basiilik, seedermänniseemned, parmesan ja oliiviõli. Lisa natuke valge veini äädikat ja musta pipart.
Kui sa ei karda küüslauku, siis võid proovida teha ka seda möksi — küüslaugu-juustumääret. See on haigusteperioodil imehea. Retsepti leiad SIIT!
Kõiki kattekreeme saab serveerida ciabatta’ga, bruchetta’del või tavalisel saial!