17.09.2015, 13:55
Magustoit fenkoliga
FOTO:
Koostisosad:
- 200 g valget šokolaadi
- 100 g šokolaadi (puru jaoks)
- 1 tl suhkrut
- 130 g vahukoort
- 1 tk želatiinileht
- 100 ml piima (2,5%)
- 25 g võid toatemperatuuril
- 15 g fenkoliseemneid
- 100 g küpsiseid
- noaotsaga soola
Sega omavahel fenkoliseemned, suhkur, sool ja koor ning lase madalal kuumusel keema. Tõsta tulelt ja lase 10 minutit seista. Aseta želatiinileht külma vette ja pärast 3 minutit sega eelneva kooreseguga seni, kuni leheke on lahustunud.
Sulata 200 g valget šokolaadi, kalla šokolaadimass kannmikserisse ning lisa tasapisi või ja jahtunud kooresegu. Töötle keskmisel kiirusel 2 minutit. Aseta segu lamedale taldrikule ning vähemalt kaheksaks tunniks külma. Seejärel tõsta segu uuesti kannmikserisse ja töötle, kuni kreem on piisavalt paksenenud.
Šokolaadipuru jaoks kuumuta pann, küpseta valget šokolaadi kuni pruuni värvuse saavutamiseni ning jahuta puru külmkapis. Purusta jahtunud šokolaaditükid kannmikseris koos küpsiste ja väikese tüki võiga.