14.09.2015, 10:44
Kookose-apelsinikeeks šokolaaditräpsudega
FOTO:
Koostisosad:
- 6 tk muna
- 80 g roosuhkrut
- 120 g nisujahu
- 120 g täistera-nisujahu
- 120 g kookosjahu
- 3 tl küpsetuspulbrit
- 0.5 tl sool
- 1 tl soodat
- 2 tk küpset banaani
- 2 tk värskelt pressitud apelsinimahl
- 100 g šokolaadinööpe
- 100 g võid
- 5 ml apelsiniõli
- 200 g kookoskreemi
- 3 sl agaavisiirupit
- 0.5 tk värskelt pressitud sidrunimahla
- kaunistuseks nonparelle
Valmistamine:
Vispelda munad suhkruga kergelt vahule. Sega kuivained omavahel ja lisa seejärel munavahule. Tambi banaan kahvliga püreeks, lisa apelsinimahl ja sulatatud või, sega taina hulka. Viimasena lisa šokolaadinööbid ja apelsiniõli. Sega läbi. Tõsta tainas võitatud keeksivormi, silu pealt ühtlaseks ja küpseta 160 kraadi juures tund aega. Lase vormis jahtuda.