Kodune sous-vide -kanafilee kartuli- gnocchi ’de ja seenekastmega
Koostisosad:
Kartuli-gnocchi’d
- 500 g keedetud kartuleid
- 2 tk munakollast
- 120 g jahu
- veidi jahu vormimiseks
- 50 g riivitud parmesani
- soola
- oliiviõli
Seenekaste
- seened (hooajalised)
- 200 ml rõõska koort (vahukoort või kohvikoor)
- 60 g šalottsibulat
- 50 g peekonit
- 2 tk küüslauguküünt
Sous-vide-kanafilee
- 4 tk kanafileed
- soola ja pipart
- 2 sl võid
Kartuli-gnocchi’d
Gnocchi’de valmistamiseks peavad kartulid olema võimalikult kuivad. Hõõru kuum keedetud kartul läbi sõela või tambi pudrunuiaga ühtlaseks massiks. Sega sisse munakollane, riivitud parmesan ja sool. Kui segu on jahtunud, sega sisse ka jahu. Tee tööpind jahuseks, vormi seal kartulimass sõrmepaksuseks rulliks ja lõika 2–3 cm pikkusteks juppideks. Keeda gnocchi’d soolaga maitsestatud vees. Kui kartul on pinnale tõusnud, keeda veel üks minut, kurna ja jahuta kohe jäävees. Kurna jahtunud gnocch’id, kuivata köögisalvrätil ja piserda üle oliiviõliga. Sellisel kujul võivad gnocch’id säilida külmkapis järgmise päevani.
Seenekaste
Haki peeneks sibul, küüslauk, peekon ja seened. Prae pannil pruuniks, lisa koor ja keeda kastmeks. Maitsesta soola ja pipraga.
Kodune sous-vide-kanafilee
Rulli filee väga tihedalt toidukilega ja seo otsad kinni, et vesi sisse ei satuks. Pane kana 30 minutiks 60–65kraadisesse vette, seejärel eemalda kile ning maitsesta soola ja pipraga. Prae kana õlis kuldpruuniks, lisa pannile võid. Tõsta lusikaga võid pannilt pidevalt kanale seni, kuni see on muutunud pruuniks (1–2 minutit) ning võta pann kuumuselt maha. Samal ajal prae teisel pannil gnocchi’d oliiviõlis kuldpruuniks, lisa veidi seenekastet, et kartulid üleni kaetud saaksid, ning serveeri kanafileega.