Liivimaa lihaveise romsteek
Koostisosad:
Kartuli-peeditamp
- 400 g kartulit
- 100 g võid
- 200 g keedupeeti
Ahjusibul
- 200 g sibulat
- maitse järgi soola
Karulauguvõi
- 30 g karulauku
- 100 g võid
- 10 g soola
Õlle-veinikaste
- 0.5 l veisepuljongit
- 100 g Põltsamaa Tõmmu vein
- 50 g maltoosat
- 50 g suhkrut
Romsteek
- 600 g lihaveise romsteeki
Kartuli-peeditamp
Koori ja keeda kartulid pehmeks ning lisa või. Tambi kartul puruks, lisa keedupeeti ning tambi veel kord. Maitsesta soola ja pipraga.
Ahjusibul
Aseta sibulad koos koorega fooliumisse, pane 180 kraadi juures 20 minutiks ahju küpsema. Eemalda koor, lõika sektorid ja maitsesta soolaga.
Lihaveise romsteek
Lõika laagerdunud romsteegist 150 g steigid ning prae vastavalt küpsusastme soovile.
Karulauguvõi
Püreesta karulauku koos või ja soolaga. Keera rulli ja aseta külmikusse tahenema. Serveerides lõika rattad.
Õlle-veinikaste
Keeda veisepuljongit, lisa Põltsamaa Tõmmu veini, maltoosat ja suhkrut. Keeda kastet nii, et järele jääks 1/3, ning maitsesta soolaga.
Serveerimisel kuumuta tamp pannil. Veis prae vastavalt soovile 6–12 minutit ehk siis medium miinus või medium pluss. Lisa juurde ahjusibul ja aseta lihale karulauguvõi.