Antrekoot Hollandi kastme ja aedviljadega

Koostisosad:
Antrekoot
- 1 kg antrekooti
- soola, pipart
- 1 tk tüümianioks
- võid
Aedviljad
- eri liiki ja värvi aedube
- lehtpeeti
- lehtkapsast
- sibulat
- hakitud värskeid ürte (murulauk, petersell, roheline sibul)
- võid
- soola
- sidrunimahla
Antrekoot
Lõika antrekoodist 200–300 g tükid ning maitsesta soola ja pipraga. Prae liha kuumal pannil mõlemalt poolt umbes 2 minutit ning lase sel soojas kohas u 10 minutit "puhata". Vahetult enne serveerimist pane liha tagasi kuumale pannile ning prae 1–2 minutit (medium-küpsusastme puhul). Kui soovid suuremat küpsusastet, prae liha pannil kauem. Viimasel hetkel võid parema meki saavutamiseks lisada pannile ka oksa tüümianit ja umbes supilusikatäis võid ning sellega liha glasuurida.
Hollandi kaste
Vaata retsepti SIIT.
Aedviljad
Puhasta oad ning eemalda lehtkapsalt ja peedilt varred. Kuumuta potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga ning blanšeeri selles eraldi oad, lehtkapsa ja lehtpeedi lehed. Puhasta sibul ja haki peeneks. Kuumuta pannil või, lisa sibul ning pruunista mõni minut, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa pannile eelnevalt keedetud oad ning lehtpeedi ja lehtkapsa lehed. Kuumuta köögiviljad kergelt läbi ning maitsesta soola, vähese sidrunimahla ja hakitud ürtidega.