Kuidas kodus teha kammkarpe?
Kammkarbi puhul on kõige tähtsam faktor värskus – külmutatult kaotab ta maitses ja tekstuuris väga palju. Võimalusel kasuta alati värskeimat kammkarpi. Kammkarp sisaldab juba naturaalset soola, mis tuleb mereveest, ning seetõttu ei ole teda vaja väga palju maitsestada.
Kammkarpi küpsetatakse või kuumtöödeldakse kõrgel temperatuuril lühikest aega ehk antakse pannil või grillil värv ja kerge röstimaitse. Tehakse ka gratääne ja vorme, kuid see on juba koka enda fantaasia.
Soovitatavalt oleks hea võtta kammkarbid umbes tund enne valmistamist toatemperatuurile tempereeruma. Vastasel juhul küpseb karp väljast ära, kuid seest jääb külm.
Aja pann kuumaks. Eemalda karpidelt väike valge sitke muskel. Lisa pannile õli ja killuke võid. Aseta lihad ettevaatlikult, aga kiiresti pannile. Lase praadida umbes minut või seni, kuni alumine pool hakkab ilusti pruuniks minema. Siis keera tuli alt ära, pööra karbid kiirelt ümber, lisa pannile veel võid, kasta lusika abil kuuma võiga uuesti üle ning eemalda pannilt.
Juurde sobib meelepärane kerge või suvine salat maasikate või sparglite ja vutimunaga. Imemaitsev kooslus on ka õuna-juursellerikreem, pruun või ja kammkarbid.