Suitsuvõikaste
Pane 150 ml veega pott pliidile. Võta 150 g võid ja lõika kuubikuteks. Kui vesi on keema tõusnud, eemalda see tulelt, lisa või ja sega vispli või saumikseriga ühtlaseks emulsiooniks. Maitsesta soolaga. Kodustes tingimustes võib kasutada suitsumaitselist soola.

Tursk
Fileeri tursk, eemalda luud. Kuumuta pann ning lisa veidi õli ja võid. Raputa kala mõlemale poolele natuke soola-pipart ning aseta, nahk allpool, pannile. Prae keskmisel kuumusel, kuni nahk on ilusasti pruuniks ja krõbedaks muutunud. Lisa veel üks supilusikatäis võid ja kasta kala kuuma võiga seni, kuni selle pind ära küpseb. Serveeri.

Toidu juurde võib pakkuda värsket salatit või soolakurki ning kindlasti ohtralt värskeid ürte, näiteks tilli.