29.10.2018, 11:06
Hädas Kiievi kotletiga? Teeme selgeks, kuidas seda valmistada!
Eesti toidutraditsioonis on kotlet praetud hakklihapäts. Kiievi kotletil pole aga hakklihaga midagi pistmist — see on maitsevõi ümber keeratud kanafilee. Kuidas seda maitsvat rooga õigesti valmistada ja nii, et kotleti süda küpsemise ajal sealt välja ei voolaks, räägib peakokk Heimar Kuuskler. Kokkamise lihtsustamiseks oleme lisanud ka step-by-step fotod!
FOTO:
Koostisosad:
Heimar Kuuskleri Kiievi kotleti retsepti kahele
- 1 tk Broiler (jahutatud)
- 100 g Võid
- 20 g Värsket tilli
- 100 g Riivsaia
- 50 g Nisujahu
- 1 tk Kanamuna
- Meresoola
- Musta pipart
Kiievi kotleti retsept on pärit Prantsusmaalt, kuid leidnud oma kindla koha Vene köögis. Esimesena valmistas roa côtelette de volaille (’linnulihakotlet’) Nicolas Francoise Appert. Venemaale jõudis retsept 18. sajandi keskel Jelizaveta Petrovna valitsemisajal. Keisrinna huvitus väga prantsuse keelest, moest ja kultuurist ning saatis noori Prantsusmaale kokakunsti õppima.
Oled juba tellija?