Selleks et värske pasta saaks ilusa, rohelise värvuse, valmista spinatisegu. Selleks keeda spinatilehed kahes supilusikatäies vees poolpehmeks, kurna ja pigista lehed kuivaks. Sega köögikombainis spinat kanamunadega.

Värske spinatipasta valmistamine:
Kalla jahu tööpinnale ja lisa keskele süvendisse spinati-munasegu, klopi õrnalt kahvliga segades jahu sisse. Seejärel sega kõik tükiliseks tainaks. Sõtku tainast 6–10 minutit, kuni see muutub elastseks. Mähi toidukilesse ja jäta 20 minutiks külmkappi seisma.

Valmista seisnud pastatainast fettuccini (ehk maakeeli lintnuudlid, mis on 3–4 mm laiused pastaribad). Selleks et taldrikutäis oleks värvikam, kasuta nii põhiretsepti kui ka spinatilisandiga värsket pastat.

Keeda fettuccini rohkes soolaga maitsestatud vees. Pasta peab taldrikule jõudes olema veel parajalt al dente ja säilitama oma tekstuuri.

Serveerides sega pasta kitsejuustu ja rukkileivakrutoonidega. (Itaallased ei kasuta pastade juures alati Parmesani ja sageli lisavad saiapuru. Kuna eestlasele on omasem rukkileib, kasutamegi seekord hoopis purustatud rukkileivakrutoone.) Lisa paar tilka head oliiviõli. Serveeri kohe eelkuumutatud taldrikul.