Seafilee Cream Sherry’ga
Koostisosad:
- 800 g seafileed
- 10 cl Cream Sherry Real Tesorot
- 20 g rosinaid
- 20 cl kanapuljongit
- 10 g jahu
- 1 tk sibul
- sool
- pipar
- oliiviõli
Valmistamine:
Pane rosinad koos Cream Sherry’ga kaussi, et nad selle endasse tõmbaksid. Puhasta filee ning maitsesta soola ja pipraga. Pruunista filee oliiviõliga kuumal pannil, kuni kõik küljed on kuldpruunid. Võta filee pannilt ning lisa sinna veidi oliiviõli, võta kuumust sutsu vähemaks ning lisa pool ratasteks hakitud sibulast. Küpseta pehmeks (madalal kuumusel 5–7 minutit), raputa hulka jahu ja sega sibulaga. Lisa kanapuljong ja sega, kuni kaste muutub veidi paksemaks. Lõika filee 1 cm paksusteks viiludeks ning aseta pannile, küpseta umbes 1 minut mõlemalt poolt. Seejärel lisa šerri ja rosinad ning küpseta veel 1 minut. Ja ongi valmis!
See roog on ülimaitsev ka iseseisvalt, kuid sobib väga hästi näiteks kartuli-peekonikoogiga, mis on tehtud kihiti kartuli, peekoni, suvikõrvitsa ning juustu ja koorega! Garneeringuks sobib suurepäraselt värske tüümian või pune.