15.09.2015, 13:05
Puravikurisoto
FOTO:
Koostisosad:
- 1 tk kanapuljong
- 50 g šalottsibulat
- 100 g puravikke
- 50 ml oliiviõli
- 2 tk küüslauguküünt
- 300 g riisi
- 1 tk loorberileht
- värsket nõmm-liivateed
- rosmariini
- salveid
- 200 ml valget veini
- 100 g küpsetusmargariini
- 100 ml 30% hapukoort
- 100 g riivitud Parmesani juustu
Valmistamine:
Lahusta puljongikuubik ühes liitris keevas vees, jahuta. Peenesta šalottsibul ja tavaline küüslauk, tükelda pestud seened. Prae peenestatud šalottsibul, küüslauk ja seened õlis. Lisa riis ja prae lühikest aega, lisa loorberileht ja kimpu seotud värske maitseroheline. Saadud massile vala juurde valge vein ja hauta selles risotot, kuni vein on aurustunud. Lisa osa puljongit ja või. Keeda nõrgal tulel vahetevahel segades ning seejärel kalla peale ülejäänud puljong. Lõpuks maitsesta hapukoorega, lisa riivitud Parmesan, sega ja lase jahtuda. Risoto peab olema vedelavõitu, kreemitaolise konsistentsiga.