Värske uuring: Vürtsikas toit pikendab eluiga
Inimesed, kes armastavad vürtse, parandavad seeläbi ka oma tervist ja pikendavad eluiga. Kas tõesti?
Hiina teadlased leidsid 7 aastat kestnud uuringu tulemusel, et 14% inimestest, kes uuringus osalesid ja kes lisasid oma toidule vürtse 6-7 korda nädalas, elasid kauem. Uuringus osales ligikaudu 500 000 inimest.
Uuringust selgus ka see, et vürtsikas toit aitab ennetada vähki, südamerütmihäireid ja mitmeid hingamisteede haigusi, kirjutab British Medical Journal (BMJ). Seega, kui vürtsikas toit aitab inimestel enda tervist paremini hoida, siis elavadki nad kauem ja õnnelikumana.
Teadlased jätkavad uuringutega, kuna praeguseks ei ole nad saanud kinnitust sellele, et vaid chilli ja muude vürtside söömine aitab pikendada eluiga või on siiski oluline kogu toidulaud ja elustiil.