Kõige lihtsam viis saada kirsid koogi sisse on valmistada just seda kooki
Selleks on valmistada prantslaste Clafoutist Clafoutis (hääldad 'klafuutis') on traditsiooniline Prantsusepärane küpsetatud puuviljamagustoit, milles tavaliselt kasutatakse mureleid või tumedaid kirsse. Kuid sama retsepti võib katsetada ka muude puuviljadega. Magustoitu serveeritakse leigena ja sageli koos jäätisega.
Sul läheb vaja 600 g värskeid kirsse, millel tuleb kivid eemaldada. Määri 24-26 cm läbimõõduga ümmargune koogivorm rasvainega ja riputa selle peale 2 tl suhkrut. Aseta kirsid koogivormi. Löö eraldi kaussi 4 muna, lisa 100 g suhkrut ja veerand tl soola. Sega läbi, misjärel lisa 100 g jahu. Siis lisa tainale pool tl vanilliekstrakti, pool tl mandliekstrakti ja 240 ml piima. Sega korralikult ja lisa sinna veel 30 g sulavõid. Saadud segu vala koogivormi kirsside peale. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 min, kuni kook on pealt kerkinud ja kena kuldpruun. Lase clafoutisel jahtuda ja riputa sellele enne serveerimist tuhkruhkrut. Serveerida saab niisama paljalt või koos jäätisega. Bon appetit!