Kodujuustukook kama ja jõhvikatega
Koostisosad:
- 200 g musta leiba
- 3 sl tumedat suhkrut
- 100 g võid
- 200 g maitsestamata toorjuustu
- 200 ml 35% koort
- 300 g kodujuustu
- 3 dl (külmutatud) jõhvikaid
- 3 sl suhkrut (või jõhvikatoormoosi)
- 4 sl kamajahu
- 5 sl jõhvikamahla või vett
- 2 tk muna
- kaunistamiseks (külmutatud) jõhvikaid ja rukkililleõisi
Valmistamine:
PÕHI
Võta lahtikäiv koogivorm suurusega 26cm. Purusta leib peeneks. Lase võil sulada ning jahuta enne leiva hulka segamist. Lisa suhkur ning aseta mass koogivormi põhja. Tambi mass õrnalt ühtlaselt koogivormi põhjale.
TÄIDIS
Sega kausis kokku maitsestamata toorjuust, koor, kodujuust ning sega mass ühtlaseks. Lisa munad ning jätka segamist. Lisa aeglaselt kamajahu ning jälgi, et ei tekiks tükke. Lisa juurde mahl või vesi, kuid seda juhul, kui tunned, et mass on liialt paks. Kõige viimasena lisa jõhvikad ning suhkur. Pane kook eelnevalt soendatud ahju. Tempertatuuril 175C kulub koogi valmistamiseks 1,5h. Aseta pliidi alla purk veega. Seljuhul säilib koogis vajalik niiskus.
KAUNISTUS
Koogile võib lisada pärast ahjust võtmist külmutatud jõhvikad ning rukkililleõisikuid.
Allikas: EEGurmee Pille Enden, Lia Virkus