Espresso macchiato sõidab Eurovisionile: kuidas kõige päevakajalisemat jooki õigesti valmistada?
(20)„Mi amore. Espresso macchiato, macchiato, macchiato. Por favore.“ laulavad ka need, kes ise kohvisõbrad ei olegi. Et täpsemalt aru saada, millest kuulus laul räägib, saame joogiga nüüd lähemalt tuttavaks.

Itaaliast pärit espresso sündis vajadusest kohv kiiremini valmis saada, sest itaallastele tundus, et traditsiooniliste meetoditega võttis kohvi valmistamine liialt kaua aega. Kohvikud ja baarid vajasid süsteemi, mis võimaldaks pakkuda kiiret ja tugevat kohvi suurtele rahvahulkadele. Milanost pärit Luigi Bezzera leiutas ja patenteeris esimese espressomasina, mis suutis surveauru kasutades valmistada ühe portsjoni kohvi korraga. See masin vähendas kohvi valmistamise aega ja tekitas kontsentreerituma ja kangema kohvishoti, mida hakati kutsuma espressoks. 1950ndatel ja 60ndatel sai espresso lahutamatuks osaks Itaalia kohvikultuurist ning levis kogu Euroopasse.